TEMA REKRYTERING
3 NOVEMBER PÅ RIVAL

Passion HR är ett nytt event fyllt av inspiration. Under dagen kommer vi ta pulsen på generation why, presentera nya verktyg för utveckling av medarbetare och bjuda på framtidsspaningar. Dessutom visar vi dig hur du kan göra för att stärka ditt företags varumärke som arbetsgivare.

Här får du som jobbar i HR-branschen möjlighet att möta kollegor för att dela erfarenheter, tankar och idéer. Du får, förutom fantastiska föreläsare, ta del av analyser, metoder och exempel för att ytterligare ge glöd åt din passion för HR.

Arrangörer är Edge HR och Dagens Nyheter, tillsammans vill vi lyfta all den energi, lust, kraft och vilja som finns inom HR-branschen.

Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest skickliga och omtyckta programledare med en gedigen kunskap både bakom och framför kameran. Med en erfarenhet som spänner över partiledardebatter, svenska och amerikanska valvakor, välgörenhetsgalor och Nobelfesten via Kalla Fakta till Nyhetsmorgon och det självbetitlade programmet Jenny Strömstedt har hon skapat en unik journalistisk plattform, såväl samhällspolitisk som underhållande.

TALARE
PER SCHLINGMANN - URBAN EXPRESS

Världen står inför dramatiska förändringar i och med globaliseringen, digitaliseringen och urbaniseringen. Vad krävs för att hänga med i en tid där det digitaliserbara blir mindre värt, där talang är hårdvaluta och där kvinnorna går först?

Med utgångspunkt i boken Urban Express som Per har skrivit tillsammans med Kjell A Nordström (författaren till Funky Business) får vi veta hur vi navigerar i en framtid som blir alltmer oviss. Per beskriver hur kunskap, globalisering och vår tids verkliga blockbuster – staden – påverkar villkoren för människor, företag och hur världen kan styras.

BAKGRUNDSKONTROLLER

Integritetskränkande eller affärsnytta?
Marie Ågren, Skandia och Birgitta Edlund, ToFindOut

De senaste åren har antalet bakgrundskontroller i samband med rekrytering ökat lavinartat. Genom att göra dessa kontroller på rätt sätt kan företaget skapa affärsnytta och stärka kulturen och undvika att hamna i situationer som skadar varumärket.

Marie Ågren, Skandias HR-chef, delar med sig av praktiska erfarenheter och Birgitta Edlund, vd på ToFindOut, besvarar frågor och ger tips och råd. Tofindout hjälper företag att genomföra bakgrundskontroller och samarbetar med ett flertal av Sveriges största arbetsgivare.

HAN RAPPADE TILL SIG SITT DRÖMJOBB

Möt Karl Lehman i en intervju av Jenny Strömstedt

Med en examen från Stockholms universitet var det dags för Karl att hitta sitt första riktiga jobb. När hans traditionella ansökningar inte gav önskad respons fick han idén att kombinera jobbsökandet med sitt intresse för att rappa. Videon där Karl rappar sitt cv spreds snabbt på internet och fick stor uppmärksamhet. Telefonen började ringa och drygt 50 arbetsgivare hörde av sig.

SÅ ATTRAHERAS GENERATION WHY

Sofia Kacim, kommunikationskonsult och coach

Den generation som nu har börjat göra entré på arbetsplatserna, 90-talisterna, är kanske den mest ifrågasättande generationen genom tiderna och kallas därför Generation Why (Y). Hur ska arbetsgivare kommunicera till och attrahera dessa beslutsamma och unga talanger? Är det med höga löner, guldklocka och tjänstebil eller med visioner, möjligheter och ett större syfte än affären?

Sofia Kacim berättar hur framtidens talanger kan motiveras genom att ni bygger en egen trovärdig framtidsvision utifrån de förutsättningar ni har idag.

VIKTEN AV EN POSITIV KANDIDATUPPLEVELSE

Åsa Daxberg, Wise Professionals

Trots att många företag satsat stort på ”employer branding” de senaste åren gör bristfälliga rekryteringsrutiner att många kandidater avråder andra från att söka jobb hos arbetsgivaren. Bara en av tre vill söka jobb hos samma arbetsgivare en gång till visar en undersökning som Wise Professionals gjorde oktober 2014. Åsa Daxberg presenterar trender som driver på behovet av att satsa på positiva kandidatupplevelser.

REKRYTERINGSKOMMUNIKATION

Så lyckas du med den.
Nicolas Tidhammar, Whydentify

Dagens medielandskap ställer stora krav på att du är uppdaterad om de ständiga förändringar som sker på marknaden. Det är därför viktigt att fokusera på kärnan – de du vill kommunicera med.
För hitta rätt kandidat måste du förstå rekryteringsmålgruppers mediekonsumtion, prioriteringar, behov och beteendemönster vid valet av kommunikation och kanaler. Kan man effektivisera leads-generatorn och komma i dialog med fler relevanta kandidater? Ja. Och i konkurrensen om dagens och morgondagens medarbetare bör den frågan hamna högt på agendan.

HITTA RÄTT KANDIDATER FÖR ATT SKAPA EFFEKTIVA TEAM

Peter Karlsson, Ensize

Om du vill utveckla din verksamhet, ledarskapet, medarbetarskapet eller dina interna strategier kan det löna sig att stanna upp och reflektera. Är jag säker på att vår nya medarbetare passar in i teamet? Är jag säker på att vi rekryterar rätt personlighet för arbetsuppgiften? Använder vi styrkorna i vår grupp på ett optimalt sätt?

FRAMTIDSSPANING

Lisa Gunnarsson, Linkedin, Katarina Berg, Spotify, Lena Noaksson, Wise Consulting.

HUMAN GROWTH AWARD 2015

Nytt pris för HR-chefer

Wise Group brinner för försprång genom människor. Därför vill vi dela ut Human Growth Award – Årets HR-chef 2015 till den HR-chef som ser framåt, skapar energi, frigör engagemang och kreativitet hos medarbetarna. Som genom medarbetarna visar resultat på sista raden.

Human Growth Award 2015 hyllar de nyfikna, mest nyskapande och skarpaste HR-cheferna. Hjälp oss att hitta dem! Nomineringen är öppen till den 15 september 2015 och Human Growth Award delas ut den 3 november på Rival i Stockholm.

EARLY BIRD
3 990 SEK/PERSON

TA MED DINA KOLLEGOR!
GÅ TRE BETALA FÖR TVÅ

OM NI ANMÄLER FLERA PERSONER SAMTIDIGT, ANGE ÄVEN E-POST I DELTAGARRUTAN.
BEKRÄFTELSE SKICKAS AUTOMATISKT TILL PERSONEN SOM STÅR FÖRST PÅ ANMÄLAN. VIDAREBEFORDRA GÄRNA BEKRÄFTELSEN TILL DINA KOLLEGOR.

EVENTET PÅGÅR 9:30 – 16:30 PÅ RIVAL I STOCKHOLM.

*OBLIGATORISKA UPPGIFTER

VILLKOR

Alla priser som anges är exkl. moms. Fri avbokning till 40 dagar före eventet.  Därefter debiteras hela avgiften. Vid sjukdom eller annan anledning till förhinder kan du överlåta din plats åt en kollega. Med reservation för ändringar av programpunkter/talare.

Företagsuppgifter
*Företagsnamn
*Telefonnummer
*Fakturaadress
*Postnummer + ort
Fakturaupgifter
Företagsnamn (Om annan)
*Organisationsnummer
Fakturaadress (Om annan)
Postnummer + ort (Om annan)
Deltagaruppgifter
*Namn Deltagare 1
*E-post Deltagare 1
*Befattning Deltagare 1
SKICKA IN AMÄLAN
AVBRYT
TACK FÖR DIN ANMÄLAN!

DU KOMMER INOM KORT ATT FÅ ETT BEKRÄFTELSEMEJL FRÅN OSS MED ALL INFORMATION. HAR DU NÅGRA FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR SÅ KONTAKTA OSS PÅ 08-505 128 00.

VARMT VÄLKOMMEN!